Підготовка до зими: ДТЕК привіз четверте судно з вугіллям із Колумбії

Підготовка до зими: ДТЕК привіз четверте судно з вугіллям із Колумбії
Чергова партія палива прибула з Колумбії для ТЕС ДТЕК. 80 тисяч тонн вугілля газової марки доставили в порт «Південний» Одеської області. Імпортне вугілля дозволить забезпечити стабільні поставки електроенергії і тепла для українців в період опалювального сезону.

Зараз судно розвантажують в порту, після чого вугілля відправлять на теплоелектростанції ДТЕК. Станом на 26 вересня на складах ТЕС компанії накопичили 882 тис. тонн вугілля.

«Ми робимо максимум, щоб Україна взимку була зі світлом і теплом. Для поповнення складів ми диверсифікуємо поставки вугілля. Наш пріоритет - видобуток вугілля на власних підприємствах, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - Також ми закуповуємо імпортне паливо. Сьогодні в порт прибуло четверте судно з вугіллям за останні два місяці, ще одне планується в жовтні. Всього ми законтрактували 388 тисяч тонн вугілля за кордоном. Це паливо допоможе нам витримати пікові навантаження, які почнуться вже в наступному місяці і триватимуть всю зиму».

Компанія також виходила на Українську енергетичну біржу для купівлі вугілля. Ціна, запропонована постачальникам, була заснована на котируванні API2 і включала вартість доставки (Роттердам+). Однак всі вісім сесій торгів завершилися безрезультатно. Жоден лот з 450 тис. тонн так і не був законтрактований.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі