Підготовка до зими: ДТЕК привіз пя’те судно з вугіллям із Колумбії

Підготовка до зими: ДТЕК привіз пя’те судно з вугіллям із Колумбії
80 тисяч тонн вугілля газової марки доставили в порт ТІС Одеської області. Чергову партію для ТЕС ДТЕК привезли морем з Колумбії. Імпортне паливо допоможе стабільно забезпечувати електроенергією і теплом жителів країни в опалювальний сезон.

Наразі судно «Lowlends Ligjt» розвантажують. Вугілля відправлять на склади теплоелектростанцій ДТЕК. На складах уже 1 млн тонн вугілля, що в два рази більше, ніж на початок осені.

«В енергетиці України склалася ситуація, коли блоки атомних станцій по черзі вибувають в ремонти, а гідро-, вітро- та сонячна генерація дають менше електроенергії, ніж планувалося. Тому навантаження буде на теплову генерацію, і ми готові до цього, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - На складах наших восьми теплоелектростанцій, в основному, вітчизняне вугілля, яке було і залишається пріоритетним для компанії. За 9 місяців шахтарі ДТЕК Енерго видобули 16,5 млн тонн вугілля. Також ми поповнюємо склади імпортним паливом. В порт прибуло п'яте судно з вугіллям із Колумбії. Всього за кордоном ми законтрактували 388 тисяч тонн вугілля».

Для закупівлі вугілля компанія також виходила на українську енергетичну біржу. Ціна, запропонована постачальникам, була заснована на котируваннях API2 і включала вартість доставки (Роттердам +). Однак, всі вісім сесій торгів завершилися безрезультатно. Жоден лот з 450 тис. тонн так і не був законтрактований.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі