Порт "Південний" достроково виконав річний план

Порт
Колектив ДП "Морський торговельний порт "Південний" на 77 днів раніше виконав річний виробничий план. За даними головної диспетчерської порту, 15 жовтня о 20:00 підприємством оброблено 11 млн 680 тисяч тонн вантажів (100% плану на 2019 рік), пише видання Дело.

67% від загального обсягу склав експорт руди, чавуну, зернобобових вантажів і продуктів їх переробки, решта - імпорт енергетичного та коксівного вугілля, транзит, каботаж. З початку року оброблено 197 суден, що на 14% більше, ніж в минулому.

Більше 40% флоту, які обробляють біля причалів госстівідора - судна типу capesize, вантажомісткістю понад 200 тисяч тонн.

Розподіл основних номенклатур вантажів, які обробляє ДП "Морський торговельний порт "Південний", не змінився. Щомісяця держпідприємство стабільно перевалює понад мільйон тонн вантажів. Левову частку (75%) становить експортний ЗРК і імпортне коксівне вугілля.

Також підприємство допомагає енергетикам готуватися до зими, успішно виконує графік прийому і відправки вугілля на ТЕС. З початку 2019 року ДП "Морський торговельний порт "Південний" відпрацював 3 судна з 227 тисячами тонн імпортного енергетичного палива.

У прес-службі порту відзначають, що минулорічний спад виробництва руди стимулював госстівідора шукати нові вантажі. В кінці 2018 року підприємство нарощувало обсяги перевалки чавуну (1,2 млн тонн на рік).

В цьому році до металу, зерновим додалися нікелева руда, бетонитовая глина і мінеральні добрива. Всього за рахунок цих вантажів порт "Південний" збільшив перевалку більш ніж на мільйон тонн.

Як заявив в.о. директора ДП "МТП" Південний "Анатолій Яблунівський, достроково виконати виробничий план дозволили ефективна організація робіт на вантажному районі і у всіх підрозділах ДП, грамотна логістика та співробітництво, довіру вантажовласників і вибір порту в якості партнерів.

"Але це не привід зменшувати обороти - вся перевантажувальна техніка сьогодні працює 24/7. Ми одночасно виконуємо договору для більш 20 клієнтів, що дає нам можливість працювати до кінця року "в плюс". Для обробки ще більших обсягів ми облаштовуємо майданчики, оновлюємо парк спеціальної техніки, змінюємося разом з країною ", - зазначив Яблунівський.

Нагадаємо, в серпні ДП "МТП "Південний"забезпечив перевалку 1 млн 542 тисяч тонн вантажів, що становить 163% від плану на місяць.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі