ПриватБанк забезпечує майже половину надходжень грошей українських заробітчан

ПриватБанк забезпечує майже половину надходжень грошей українських заробітчан
За минулий рік ПриватБанк збільшив виплати грошових переказів через цифрові сервіси та відділення банку на 25% – до 2,6 млрд доларів США. При цьому понад 60% переказів у 2018 році було отримано виключно через цифрові сервіси банку.

Як повідомили в банку, згідно зі статистикою НБУ, лише офіційними каналами українські заробітчани переказали в Україну 5,67 млрд доларів США. Отже, ПриватБанк у 2018 році забезпечив 45% від загального обсягу переказів трудових мігрантів.

За даними ПриватБанку, найбільше коштів заробітчан минулого року надійшло до України зі США – 16% від загального обсягу надходжень. На другому місці за обсягом валютних надходжень Великобританія (8%), замикає трійку лідерів Ізраїль (6%). Також у топ-10 країн, що забезпечують найбільше надходжень від заробітчан, потрапили Німеччина (5%), Росія (5%), Італія (5%), Польща (4%), ОАЕ (2,7%), Туреччина ( 2,5%) і Кіпр (2%).

Нагадаємо, за даними НБУ, протягом 2018 року українські заробітчани переказали в Україну 10,88 млрд доларів офіційними та неофіційними каналами переказу коштів, що становить 8,3% валового внутрішнього продукту України за минулий рік.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі