ReturnShip: як повернутися у професію після довгої перерви

ReturnShip: як повернутися у професію після довгої перерви
Один з кращих роботодавців України та лідер телеком-галузі Київстар провів програму стажування ReturnShip, аби допомогти відновити кар’єру кандидатам, що були вимушені взяти перерву у робочому стажі – наприклад, через відпустку по догляду за дитиною, за станом здоров’я, спроби знайти себе у новій професії або вікову дискримінацію.
ReturnShip – це програма 2-місячного оплачуваного стажування для людей будь-якого віку, які хочуть повернутися до своєї справи або опанувати нову професію.


У першому наборі взяли участь 9 стажерів, які працювали у департаментах PR, HR, Впровадження змін, Продажів та розвитку сервісного обслуговування, а також у Технічній та Фінансовій дирекціях. Усі стажери пройшли до фіналу програми, 4 з них вже приєдналися до команди Київстар, а решта отримали відмінні рекомендації від своїх керівників та будуть розглянуті на вільні вакансії у майбутньому.

«Останні роки на ринку праці спостерігається дефіцит кваліфікованого персоналу. В той же час є велика кількість кандидатів, яких у багатьох компаніях навіть не розглядають на відкриті вакансії через відсутність досвіду, велику перерву у стажі або вік. Тому проект «ReturnShip» побудовано на ідеї win-win. Для компанії стажери мають великий потенціал та можуть принести неабияку цінність для бізнесу, оскільки вони мають високу мотивацію, готові до навчання та можуть дати свіжий погляд на робочі процеси», - коментує Директор з управління персоналом та розвитку Київстар Оксана Олійник.

Протягом двох місяців стажери не лише мали змогу попрактикуватися Київстар та повністю зануритися у робочі процеси великої компанії, також для них було організовано ряд тренінгів та освітніх заходів, аби вони могли швидше зануритися у корпоративну культуру Київстар, вивчити особливості ринку телекомунікацій та подолати свої внутрішні бар’єри.

«Моя декретна відпустка тривала 7 років. Спочатку в мене були сумніви, невпевненість у собі, відчуття професійної некомпетентності через тривалу перерву. Але програма стажування стала для мене справжнім викликом та виходом із зони комфорту, кроком уперед з погляду самооцінки та самореалізації. Я на власному досвіді переконалася – якщо є мотивація, професійні навички здобуваються швидко. А особисті якості, розвинені під час декрету, допомагають працювати ще продуктивніше. Адже піклуючись про дітей, жінка отримує надзвичайно цінні навички, які допоможуть і на роботі: тайм-менеджмент, мультизадачність, стресостійкість, самоорганізованість», - розповіла стажерка проекту ReturnShip Наталія Рибачук, яка обійняла посаду фахівця з моніторингу у відділі операційного управління контактами.
Перший набір стажування став пілотним, в майбутньому компанія Київстар планує продовжувати проект «ReturnShip», а також закликає інші компанії доєднатися до ініціативи.
______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі