Samsung, Spin Digital і SES продемонстрували передачу 8К-контенту через супутник

Samsung, Spin Digital і SES продемонстрували передачу 8К-контенту через супутник
Сигнал 8К вперше передавали безпосередньо на плоский телеекран без спеціального зовнішнього ресивера або декодера під час демонстрації в Європі

Компанія SES, провідний світовий оператор супутникового зв'язку, на відкритті щорічного заходу SES Industry Days, оголосила про те, що демонстраційний сигнал 8K транслюється безпосередньо на телевізор з плоским екраном з вбудованим супутниковим ресивером.

Трансляція контенту з роздільною здатністю 8K через розташований в орбітальній позиції 28.2 с.д. супутник ASTRA була представлена на дводенному заході в Люксембурзі. Для здійснення трансляції Spin Digital надав свою експертизу в сфері кодування високоякісного сигналу 8K, SES  канал для передачі цього сигналу, а Samsung  8K телевізор з плоским екраном для безпосереднього прийому та декодування мовного сигналу.

Spin Digital кодує 8K-контент з роздільною здатністю 7680x4320 пікселів і частотою 50 кадрів в секунду з використанням кодера HEVC та зі швидкістю передачі даних 70 Мбіт/с для забезпечення мовної якості. У той же час передача сигналу виконується за допомогою SES на одному транспондері 33 МГц з використанням параметрів мовлення DTH. 82-дюймовий телевізор моделі Samsung 8K Q950RB QLED отримує сигнал безпосередньо та використовує для цієї демонстрації параметри передачі DVB-S2. Флагманський телевізор Samsung має максимальну яскравість в 4000 ніт, 8K-сумісний відеодекодер HEVC 50/60 кадрів в секунду, новий інтерфейс HDMI і здатність відображати контент з розширеним динамічним діапазоном (HDR). Ця модель телевізора скоро надійде в продаж у всіх країнах Європи.

Передача 8K-контенту в різних відео-форматах в якості, прийнятній для мовлення, вимагає як ефективного кодування відео, так і надійної технологічної інфраструктури. Очікується, що технологія компресії ще буде активно розвиватися в найближчі роки, однак, дана демонстрація підкреслює, що супутник вже сьогодні здатний передавати сигнал з необхідним бітрейтом для поширення 8K контенту на різні континенти.

Подія SES Industry Days є не тільки ідеальною платформою для демонстрації нових супутникових продуктів і послуг, але і завоювала репутацію місця, де народжуються інновації. Щорічно понад 300 учасників із 190 компаній з усього світу збираються тут, щоб обговорити перспективні бізнес-концепції і можливості співпраці для створення більш вигідних та ефективних рішень для своїх клієнтів.

«Компанія Samsung рада знову співпрацювати з SES в демонстрації чергової передової технології в рамках SES Industry Days. Samsung підтримує розвиток майбутнього ринку 8K-телевізорів, і ця демонстрація можливостей супутникової платформи SES є важливим етапом цього процесу»,  заявив Джон Адам, голова департаменту розвитку бізнесу та індустріальних відносин в Samsung Research UK (дослідний центр Samsung у Великобританії).

«Співпраця з SES допомагає визначити параметри стиснення та якості для нового формату 8K, використовуючи весь потенціал технології кодування HEVC. Наш наступний крок  забезпечити аналогічну якість і стиснення для 8K HEVC в реальному часі»,  заявив Маурісіо Альварес-Меса, генеральний директор Spin Digital.

«Сьогодні глядачі прагнуть отримувати більш яскраві враження від перегляду відео, і найкращою відповіддю на даний запит стане контент Ultra HD, тому багато наших клієнтів, які займаються телевізійним мовленням і дистрибуцією відео, переводять свої канали в формати високої чіткості (HD) і Ultra HD. Як їх надійний партнер, здатний запропонувати широке охоплення аудиторії і доставку дійсно якісного відеоконтенту через супутник, ми маємо всі можливості для розширення різноманітності їх пропозицій і успішного обслуговування,  заявив Томас Шкоду, віце-президент з нових технологій і стандартів SES Video.  Знадобиться не один рік, перш ніж великі плоскі екрани з роздільною здатністю 8К або відео-стіни стануть звичайним явищем в наших будинках. Тим не менш, ми продовжуємо працювати з нашими галузевими партнерами над подальшим покращенням якості відео для споживачів і визначенням стандарту супутникового мовлення з роздільною здатністю 8K, щоб бути готовими до майбутнього».
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі