SAP оприлюднила фінансові результати за другий квартал та перше півріччя 2020 року

SAP оприлюднила фінансові результати за другий квартал та перше півріччя 2020 року
Після глобальної кризи, спричиненої COVID-19, відбувалося поступове покращення ділової активності протягом другого кварталу. Дохід від хмарних сервісів SAP зріс на 21% до 2,04 млрд євро. Натомість дохід від ліцензій на програмне забезпечення знизився на 18% до 0,77 млрд євро, але спостерігається послідовне покращення порівняно з першим кварталом. Дохід від хмарних продуктів і програмного забезпечення зріс на 4% до 5,71 млрд євро.
Загальний дохід збільшився на 2% до 6,74 млрд євро.

Частка передбачуваних доходів у другому кварталі збільшилася на п’ять відсоткових пунктів до 73%. Операційний прибуток зріс на 55% до 1,28 млрд євро, а операційна маржа збільшилася на 6,6 відсоткових пунктів до 19,0%.
За перші шість місяців поточного року дохід збільшився на 23% та становить 4,06 млрд євро. Дохід від хмарних рішень та програмного забезпечення зріс на 5% до 11,11 млрд євро. Дохід від ліцензій на програмне забезпечення зменшився на 23% до 1,22 млрд євро. Загальний дохід зріс на 4% та становить 13,27 млрд євро.
У першому півріччі операційний прибуток збільшився на 5% та становить 3,45 млрд євро. Операційна маржа зросла на 0,3 відсоткові пункти до 26%.

Спостерігався високий попит на рішення для цифрових ланцюжків поставок, e-commerce, хмарну платформу та рішення Qualtrics.

Крістіан Кляйн, генеральний директор

Цей квартал продемонстрував, що наша стратегія щодо трансформації компаній у розумні підприємства подібна до стратегії наших клієнтів у всьому світі. Пандемія довела, що цифрова трансформація це не тільки можливий варіант розвитку, а необхідність, щоб подолати труднощі у складні часи й досягти бажаних бізнес-результатів. Ми продовжуватимемо інвестувати в інноваційні пропозиції для наших клієнтів, аби сприяти перетворенню їхнього бізнесу та керувати складними бізнес-процесами. Ми також прагнемо розширити екосистему на нашій платформі бізнес-технологій, щоб доповнити наші рішення та сприяти загальному зростанню компанії.

Лука Мучич, фінансовий директор

Ми раді бачити послідовне зростання доходів від ліцензій на програмне забезпечення та стійке збільшення маржі. Наш широкий портфель рішень і географічна диверсифікація в поєднанні зі стабільною базою передбачуваних доходів дали нам змогу управляти кризою COVID-19 у цьому кварталі. Завдяки нашим інвестиціям у сфери стратегічного зростання ми впевнені, що не лише витримаємо цю кризу, але й станемо ще сильнішими. Приємно також спостерігати прискорення вільного грошового потоку, незважаючи на поточну динаміку ринку.
________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі