Сітка ткана нержавіюча: від побуту до космосу. Що потрібно знати про ці металовироби

Сітка ткана нержавіюча: від побуту до космосу. Що потрібно знати про ці металовироби

Чому сітка ткана нержавіюча є одним з найбільш поширених металовиробів?

Сітка ткана з нержавіючого дроту виробляється шляхом перехресного переплетення поздовжніх(дріт основи) та поперечних(дріт утку) дротів, завдяки чому, зовнішньо, плетіння нагадує тканину. Тип переплетення поділяють на полотняне(дроти основи, розташовані на певній відстані, переплітаються з дротами утку через один) та саржеве(дроти основи переплітаються з дротами утку через два).Завдяки такій структурі сітка нержавіюча вирізняється стійкістю до деформації, витривалістю та міцністю, чим й заслуговує на таку поширеність використання.

Де використовують нержавіючу сітку?

Сітка ткана нержавіюча, яку часто називають «нержавійка», поширена у різних сферах нашого життя, від маленького сита на кухні, до матеріалів космічної, нафтової галузі або ж машинобудування. Нержавіюча сітка має унікальний набір корисних характеристик, які потрібні майже у кожній галузі промисловості. Так, за рахунок того, що вона виробляється з високолегованої сталі (сплав сталі укріплений хромом, нікелем, марганцем та іншими елементами для здобуття додаткових корисних якостей), нержавіюча сітка вирізняється надвисокою стійкістю до корозії, відсутності реакцій з іншими елементами, гарними фільтраційними властивостями, стійкістю до деформації та міцністю, стійкістю до температур (робочі температури від -196°С до +800°С) та витривалістю (строк служби до 50 років). Розмаїття комірок (від 0,025мм до 20мм) та вищезазначені якості зробили сітку нержавіючу корисним матеріалом для:

  • Хімічної промисловості;
  • Харчової промисловості;
  • Фармакології;
  • Виробництва фільтрів, фільтрації;
  • Виробництва обладнання;
  • Агрокомплексу;
  • Нафтової та газової промисловості;
  • Машинобудування;

Також, сітка нержавійка активно використовується для розділення мілких часток, для просіювання, сушіння, у бджільництві, тваринництві, як елемент дизайну або як загорожа.

            Яку ж саме сітку обрати?

Незалежно від того, у яких цілях використовувати нержавіючу сітку, чи то у промислових цілях, чи у побуті, завжди можна підібрати розмір комірки та діаметр дроту, який буде підходити для ваших потреб. Для фільтрації краще використовувати сітку мікрону (розмір комірки до 0,4мм), у промисловості використовують мілкі, середні та великі комірки залежно від потреб. Так, деякі з розмірів виділяються міцністю та стійкістю к деформації, що дозволяє витримувати великі навантаження, а інші, мають кращі фільтраційні якості, або більшу гнучкість та пружність. Для того, щоб підібрати сітку нержавіючу для ваших цілей рекомендуємо звернутися до ТОВ «Інтер-Альфа», де менеджери підкажуть яка саме сітка буде найкращим вибором для вас.

______________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі