СТАРТ 4-ГО ЕТАПУ ПРОЕКТУ «РУКА ДОПОМОГИ УКРАЇНІ» – ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ «ДІТИ І ВІЙНА» У ВІННИЦІ

СТАРТ 4-ГО ЕТАПУ ПРОЕКТУ «РУКА ДОПОМОГИ УКРАЇНІ» – ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ «ДІТИ І ВІЙНА» У ВІННИЦІ
Київ, 12 жовтня 2016 року – команда тренерів-психологів Благодійного фонду «Надія по всьому світові» провела у Вінниці тренінг «Діти і війна. Техніки зцілення» для психологів та соціальних працівників. Організаційну підтримку проведення заходу надала ГО «Вільний інформаційний простір», місцевий партнер Фонду у Вінниці. Захід відбувся з 05 по 07 жовтня 2016 року. Його учасниками стали психологи та волонтери, викладачі та студенти Донецького національного університету, соціальні працівники Вінницької області.

Під час навчального курсу, що тривав протягом трьох днів, 20 учасників навчилися використовувати методику «Діти і війна. Техніки зцілення» у роботі з травмованими дітьми. Після проходження навчання психологи проведуть курси терапевтичних занять для дітей та їхніх батьків ВПО (внутрішньо переміщених осіб) у своїх містах та регіонах.

Тренінг у Вінниці є першим із низки навчальних і терапевтичних заходів, запланованих у рамках реалізації 4-го етапу проекту «Рука допомоги Україні», що реалізується БФ «Надія по всьому світові» за фінансової підтримки міжнародних благодійних організацій «HOPE worldwide» (США) та «HOPE worldwide Canada» з вересня по грудень 2016 року.

4-ий етап проекту об’єднає тренінги і терапевтичні заняття у Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях. Наступні тренінги відбудуться в Одесі і Миколаєві, а також у Дніпрі, Івано-Франківську та Дрогобичі – у жовтні та листопаді 2016 року відповідно.

Ірина Сухова, головний психолог і керівник проекту «Рука допомоги Україні»: «Наш проект – реакція БФ «Надії по всьому світові» на воєнні події в Україні, на зростаючу кількість внутрішньо переселених осіб, нестачу інформації, досвіду, матеріалів та фахівців, які вміють працювати із травмою. Програма психологічної допомоги «Діти й війна. Техніки зцілення», за якою ми працюємо, розроблена британськими психологами і успішно використовується у багатьох країнах, які постраждали від війни чи стихійного лиха. У нашій команді – тренери-психологи, які пройшли сертифіковане навчання та відповідну підготовку у авторів програми. Вже зараз, після реалізації трьох етапів проекту «Рука допомоги Україні» протягом 2015-2016 рр., ми бачимо її ефективність у покращенні психоемоційного стану дітей та батьків, зниженні рівня напруги і тривожності, відсутності ретравматизації. Четвертий етап проекту – стратегічно важливий: ми плануємо підготувати понад 120 психологів, соціальних працівників у кількох областях України, які будуть професійно працювати з травмою війни у своїх містах та регіонах».

Альона Кардаш, психолог-волонтер, Вінниця: «Хочу відмітити дуже високий рівень професіоналізму тренерів, а також доступну і ефективну подачу матеріалу. Можу із впевненістю сказати, що навчання перевершило усі мої найсміливіші очікування. Ми навіть змогли відпрацювати на практиці засвоєний теоретичний матеріал, пересвідчившись таким чином, що методика «Діти і війна. Техніки зцілення» має позитивний терапевтичний ефект. Безумовно, з її допомогою ми зможемо досягати значного покращення і стабілізації психологічних станів дітей-вимушених переселенців».

Проект «Рука допомоги Україні» включає навчання понад 300 психологів, соціальних працівників, волонтерів роботі з травмованими дітьми за методикою «Діти і війна. Техніки зцілення», терапевтичні заняття з дітьми та батьками (ВПО, сім’ї учасників АТО) для отримання навичок психологічної допомоги та уміння справлятися із травматичним досвідом та стресовими ситуаціями. Проект також передбачає доставку гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу України та Криму.

Методика «Діти і війна. Техніки зцілення» розроблена в рамках співпраці Інституту психіатрії (Лондон, Велика Британія), Центру кризової психології (Берген, Норвегія). В Україні методику перекладено та адаптовано фахівцями Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії (УІКПТ, Львів, Україна)

Перший етап проекту складався із тренінгу для психологів (Київ) і курсу терапевтичних занять із дітьми та їх батьками у тимчасовому таборі для переселенців у Коростишеві у травні-червні 2015 року. Другий етап проекту тривав з вересня 2015 року до березня 2016 року і складався із 2 тренінгів «Діти і війна. Техніки зцілення» у Черкасах та Івано-Франківську, а також 2 курсів терапевтичних занять для дітей та батьків у Києві та Ірпені. Третій етап здійснювався у березні-червні 2016 року і включав проведення 2 тренінгів у Одесі та 3 курсів терапевтичних занять у Одесі та Одеській області (Куяльнику і Чорноморську).

Досягнення проекту в 2015-2016 рр.

Понад 20 тонн гуманітарної допомоги було доставлено понад 7000 ВПО в різних регіонах України у співпраці з організаціями-партнерами.

Понад 900 волонтерів брали участь у заходах проекту.

82 практикуючих психологів, соціальних працівників, співробітників аварійних служб, волонтерів пройшли 3-денні тренінги "Діти і війна" в Києві, Черкасах, Івано-Франківську, Одесі.

Понад 100 дітей і більше 45 батьків пройшли 7 сесій "Діти і війна" відновлювальної терапії в Київській, Житомирській та Одеській областях.

Донори і партнери проекту: HOPE worldwide Canada, HOPE worldwide, Київська Церква Христа, Українська кредитна спілка (УКС). Методична підтримка була надана Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії (Львів, Україна).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі