Tez Tour зареєструвала нову авіакомпанію Bees Airline (Біз Ейрлайн) – ЗМІ

Tez Tour зареєструвала нову авіакомпанію Bees Airline (Біз Ейрлайн) – ЗМІ
В Україні зареєстрували нову авіакомпанію під назвою Bees Airline (Біз Ейрлайн). Офіційним власником значиться Сергій Смирний, проте, за чутками, справжнім є власник Tez Tour.

Про це The Page повідомило джерело на ринку.

Співрозмовник пояснив, що за турфірмою спочатку стояв російський капітал. Однак зараз це франчайзингова мережа, якою в Україні володіє Сергій Буртин, брат співвласника Tez Tour Олександра Буртина.

«Bees Airline ще в лютому збиралася заявити про себе, однак ситуація з карантином завадила цьому», — пояснило джерело.

Крім того, компанія хоче взяти кілька літаків, які раніше були в лізингу МАУ й повернулися до своїх власників через карантин.

«За чутками, Bees Airlines збирається взяти два Boeing 737 800», — розповів The Page директор Friendly Avia Support Олександр Ланецький.

Ланецький також пояснив, чи доцільно відкривати нову авіакомпанію в умовах карантину.

Раніше на один літак було три-чотири охочі, зараз же складно знайти когось, хто готовий купити літак, а взяти в оренду й поготів. Крім того, на ринку є проблеми з працевлаштуванням пілотів.

«Рік тому проблемою було найняти пілота. Зараз, звичайно ж, легше, бо багато хто взагалі залишився без роботи», — пояснив Ланецький.

«Можливо, компанія піде шляхом SkyUp і возитиме чартери під туристичну фірму», — припустив директор Friendly Avia Support.

Однак західні аналітики сходяться в тому, що пасажиропотік відновиться в кращому разі 2023 року.

Можливо, Bees Airline пов'язана й зі звільненням в.о. гендиректора SkyUp Євгена Хайнацького. За інформацією джерела з авіагалузі, Хайнацький збирався йти ще у березні. Проте його звільнили за те, що він брав участь в організації роботи іншої компанії.

«Він брав активну участь у побудові іншого авіаперевізника, який працюватиме на українському ринку», — заявив в інтерв'ю ЦТС новий керівник компанії Дмитро Сєроухов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі