У центрі Одеси побудують табір римських легіонерів

У центрі Одеси побудують табір римських легіонерів
26 квітня біля Одеського Міського саду з'явиться автентичний табір воїнів древньої Римської імперії. 20 римських легіонеров- історичних реконструкторів з України, Польщі та Італії розіб'ють табір і влаштовуватимуть тренувальні бої.

Запрошуємо журналістів на прес-пікнік в Табір римських легіонерів - 26 квітня об 11:00. Ви побачите, в які ігри грали легіонери, який одяг носили, як влштовували свій побут і спробуєте страви за традиційним рецептами Римської Імперії, приготовані на точній копії давньоримської печі.

Два дні до 27-го квітня прямо на бруківці Дерибасівської легіонери будуватимуть легендарну римську бойову черепаху, марширувати і проводитимуть парні поєдинки.

Крім того, легіонери розіб'ють справжній похідний табір за правилами давньоримської армії, облаштують побут. Їжу будуть готувати на прадідусі грилю - кратікулє. Кратікула - точна копія історичної знахідки, що датується I ст. н е. на розкопках в Помпеї. Оригінал зберігається в музеї Неаполя. На одеській копії кратікули можна варити, смажити і випікати. Тут готуватимуть спеціальне меню за давньоримськими рецептами.

А на вході в табір встановлять спеціальні ворота, який патрулюватимуть легіонери. В той час як інші займуться побутом, чищенням зброї та навіть будуть шити взуття.

У таборі легіонерів біля Міського саду встановлять й іншу історичну рідкість - давньоримську карабаллістов епохи імператора Траяна (I-II н.е.). Її відтворили з залишків подібних споруд, знайдених в різний час на території Румунії, Англії та Німеччини.

Римляни влаштують справжні змагання з латрункулі - це історична гра в кості (прообраз шашок). Вона розвинулася з давньогрецької гри петтейя або гри pente grammaí. Першу згадку про latrunculi залишив римський автор Варрон 116-27 до н.е.

Табір легіонерів з'явиться біля Міського саду в рамках масштабної театралізованій історичної «Великодньої реконструкції», яка відбудеться 27-го квітня, о 13:30, на Дерибасівській.

«Великодня реконструкція» - це наймасштабніше в Україні театралізоване костюмоване дійство під відкритим небом, присвячене останнім дням життя Ісуса Христа. Цього року на Дерибасівській пройдуть понад 400 акторів-аматорів в спеціально реконструйованих костюмах то історичної епохи, зокрема: купці, легіонери, прості люди, рибалки, цар Ірод та інші персонажі Біблійне історії.

Організатори готові взяти участь в ефірі в історичних костюмах, телефонуйте 0973757229 Наталя

Фото минулого року https://ru.files.fm/u/zj3rtzkt

Організатори події: БФ «Добрий самарянин», «Народна церква», Одеський клуб реконструкторів «Вексілляція римських військ Нижньої Мезії VEMI» Одеська міська рада, департамент Внутрішньої політики Одеської міської ради, Одеський Молодіжна рада при Одеському міському голові
Партнери події: Сільський хліб, Шоу-центр Одеса, Українська Міжцерковна Рада, компанія Стейджмен, студія звукозапису «Нове Життя»
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі