У квітні зв’язок 4G Київcтар з’явився у 1126 населених пунктах

У квітні зв’язок 4G Київcтар з’явився у 1126 населених пунктах
Національний телеком оператор збільшив територію 4G у 24 областях України. Абонентам, що користуються USIM-картками і 4G – смартфонами надано бонусні 10 тисяч Мегабайтів для мобільного інтернету, що можуть бути використані протягом 30 днів.

У квітні Київстар підключив до мережі 4G ще 1126 населених пункти, де проживає 3 млн чоловік. Будівництво мережі відбувалось рекордними темпами: щодня Київстар підключав до 4G зв’язку, в середньому, по 30 населених пунктів. Зокрема, 26 квітня можливість користуватись швидкісним мобільним інтернетом з’явилась у мешканців міст Павлоград, Лисичанськ, Костянтинівка, Артемівськ, Жовті Води, Першотравенськ, Покровськ, Дружківка, Охтирка, Лубни, Лозова, Прилуки, Гадяч, Волноваха, Пологи, Славутич та багатьох селищах.

Президент Київстар Олександр Комаров: ми вже охопили новими технологіями обласні центри та великі міста, і зараз будуємо мережу 4G в районах і передмістях. Наша мета, щоб у 2019 році технологія LTE була доступна, як, мінімум, 75% населення України.

Сьогодні користуватись 4G зв’язком від Київстар можна в 5713 населених пунктах, де проживає 27,1 млн чоловік, або 65,3% населення України.

Абоненти Київстар вже оцінили переваги нових технологій. Так, за 2018 рік в мережі було використано 324 Петабайтів мобільного інтернету. Цих обсягів вистачить, наприклад, щоб, безперервно дивитись відео фільми протягом 25 тисяч років.

Що цікаво, в сільській місцевості використання послугами 4G користуються більш активно, ніж у мегаполісах. Зокрема, у лютому 2019 в селах України кожен абонент у мережі 4G у середньому використовував 8 Гб мобільного інтернету, тоді як в містах – 5,8 Гб. У деяких селах середнє використання мобільного інтернету на абонента складає 60-76 Гб. Тобто, там, де часто фіксований інтернет відсутній, або низької якості, абоненти все активніше переходять на мобільний інтернет 4G.

Нагадаємо, що в мережі Київстар середня швидкість мобільного інтернету найвища з-поміж усіх мобільних операторів України. Такі дані наводять у своєму дослідженні за 2018 рік експерти міжнародної компанії Ookla.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі