Україна захопила більше третини ринку кукурудзи Єгипту

Україна захопила більше третини ринку кукурудзи Єгипту
Частка української кукурудзи на ринку Єгипту в 2019/20 році становить майже 36%, незважаючи на сильну конкуренцію з Південною Америкою.

Всього з початку поточного сезону 2019/20 року за період жовтень 2019 року по травень 2020 року Україна поставила в Єгипет більше 2,4 млн тонн кукурудзи, показують дані Refinitiv. Про це повідомляє ThePage.

Для порівняння, у сезоні 2018/19 року частка української кукурудзи на ринку Єгипту склала 32%.

Основними постачальниками кукурудзи в Єгипет є країни Аргентина, Бразилія і країни Чорноморського регіону, включаючи Україну і Румунію.

Сумарна частка поставок південноамериканської кукурудзи на єгипетському ринку в поточному сезоні досягає 41%, але може зрости. Починаючи з березня поставки кукурудзи з України в Єгипет почали знижуватися, тоді як Аргентина нарощує відвантаження. З липня також можуть збільшитися поставки кукурудзи з Бразилії.

Низькі ставки фрахту і ціни на південноамериканську кукурудзу створюють сильну конкуренцію для України на ринку Єгипту. За інформацією операторів ринку, в травні-червні ціни на поставку кукурудзи в Єгипет з Південної Америки були на $5-10 за тонну нижче, ніж для українського зерна.

Контекст. Єгипет нарощує імпорт кукурудзи на тлі високого внутрішнього попиту. Станом на 1 червня 2020 року з початку поточного сезону 2019/20 року країна імпортувала 6,15 млн тонн кукурудзи, що на 19% вище аналогічного періоду минулого сезону.

Споживання риби і м'яса птиці в країні залишається високим внаслідок зростання населення, припливу понад 5 млн біженців і зміни раціону харчування з акцентом на багаті білком продукти.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі