Українці найчастіше отримують закордонні перекази через смартфони

Українці найчастіше отримують закордонні перекази через смартфони
У квітні 2020 року частка міжнародних грошових переказів, які українці отримали або відправили в цифровому вигляді через Приват24, досягла 63%. Це на 8% більше у порівнянні з лютим та на 16% — у порівнянні з квітнем 2019 року.

При цьому у квітні кожний другий закордонний переказ (48%) було здійснено через смартфони та мобільний Privat24, ще 15% клієнтів отримували або відправляли перекази через веб версію Приват24.

Загалом, за даними ПриватБанку, кількість українців, які отримують міжнародні грошові перекази готівкою, за березень-квітень скоротилася з 37% до 21%. Частка переказів, які здійснені через термінали самообслуговування та банкомати, зросла з 6% до 9%.

За прогнозами ПриватБанку, до кінця 2020 року частка грошових переказів, які українці здійснюють дистанційно, збільшиться до 75%, перш за все внаслідок сталого зростання операцій у мобільному банку.

Ремонт iPhone, Macbook, iMac, iPad в Харькове, замена стекла, батареи 5, 5s, 6, 6s, 7, 8, Plus, X, XR, XS Max, 11 Pro: "Job's Service"


Кількість переказів, які робляться у відділеннях банку, до кінця 2020 року продовжить скорочуватися до 15%.

Приват24 дозволяє клієнтам в режимі онлайн здійснювати будь-які міжнародні перекази: переказувати близьким за кордон або отримувати від них кошти, оплачувати товари або послуги іноземних компаній через Swift, переказувати із закордонної картки на картку ПриватБанку або з картки ПриватБанку на картку будь-якого банку світу тощо


Як повідомив керівник напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку Євген Васильцов, якщо за першу декаду березня щоденно картками оплачувалося покупок на 642 млн грн, то за першу декаду квітня українці оплачували безготівково 710 млн грн на день.

При цьому, за останній місяць обсяг безготівкових оплат картками продуктів харчування зріс в 1,8 рази. Якщо на початку березня на їжу українці витрачали через POS-термінали ПриватБанку 285 млн грн в день, то зараз безготівково оплачується продуктів харчування понад 504 млн грн на добу.

Крім їжі, в квітні найбільш оплачуваними по безналу залишаються ліки і товари для здоров'я - на них українці зараз витрачають щодня 57 млн ​​грн, в той час як перед початком карантину ця сума становила 75 млн грн на добу. На третій позиції купівельного попиту сьогодні виявилися господарські товари та товари для дому (43,2 млн грн на день), тоді як на початку березня в мережі ПриватБанку на цій позиції були одяг та товари і послуги для краси (54,8 млн грн в день).

Також, за словами Євгена Васильцова, за чотири карантинних тижні обсяги оплат картами в мережі miniPOS терміналів, якими користуються кур'єри поштових та інших служб доставки, зросли втричі в порівнянні з докарантінним періодом. Так, якщо в лютому через miniPOS було оплачено доставок на 26 млн грн, то за два тижні квітня вже 34,8 млн грн.
_______________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі