Українці втрачають інтерес до iPhone

Українці втрачають інтерес до iPhone
У поточному році «айфони» купують удвічі рідше, ніж в минулому

Американські смартфони втрачають українських покупців. Попит на «айфони» в цьому році майже вдвічі нижче, ніж у минулому. Не рятує ситуацію і вихід нових моделей телефонів від Apple.

В аналітичній компанії Counterpoint Research вказують, що в світі намітився новий тренд — покупці все частіше відмовляються від придбання нових гаджетів на користь відновлених — так званих «рефербишів». Але Україну цей тренд не зачепив — в компанії MOYO вказують, що попит на відновлені iPhone також впав майже вдвічі.

За даними MOYO, за перші десять місяців поточного року українці придбали на 43% менше нових «айфонів», ніж за аналогічний період 2017 року. Попит на відновлені моделі впав ще більше — на 48%. При цьому вихід нових iPhone XS, XS Max і XR залишився майже непоміченим українцями — не було звичного ажіотажу на старті продажів і в попередніх замовленнях.

В MOYO вказують, що зниження попиту на «айфони» може бути викликано декількома факторами, серед яких: порівняно висока вартість нових моделей і посилення конкуренції з боку китайських брендів.
__________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі