Українське бюро кредитних історій першим серед компаній українського фінансового сектора запускає біометричну фотоверифікацію в кредитних зв

Українське бюро кредитних історій першим серед компаній українського фінансового сектора запускає біометричну фотоверифікацію в кредитних зв
Українське бюро кредитних історій (ubki.ua) повідомило про запуск технології біометричного розпізнавання осіб з фотографій, що дозволяє в режимі реального часу підтверджувати особистість людини. Це дозволить знизити ризики шахрайства, пов'язані з крадіжкою особистості клієнта в процесі оформлення кредиту. Рішення надається для партнерів бюро як через сайт, так і через API.

«Ідеологія сервісу полягає в боротьбі як з кредитним шахрайством, так і в захисті клієнта від зазіхань на його особисті кошти. Сучасні технології дозволяють оперативно опрацьовувати фотографії близько 20 млн осіб, які містяться в базі УБКІ, що покриває практично все активне населення країни, – говорить директор УБКІ Богдан Пшеничний. – Уже сьогодні спостерігається тенденція, коли шахраї вибирають окремі фінансові організації для фрод-атак. Зважаючи на розвиток технологій в бюро, є ймовірність, що вони будуть переміщатися тільки в ті кредитні організації, які не працюють з системами розпізнавання осіб».

Першими, хто підключився до сервісу, стали кілька великих кредитних організацій у т. ч. банків. «Ідея Банк», який в числі перших почав використовувати біометричний сервіс УБКІ, також відзначає ефективність цього сервісу. Оскільки він дозволяє запобігати шахрайству ще на стадії узгодження кредиту – у разі виявлення невідповідності клієнта його фотографіям в інших банках.

Компанії «СС Лоун», що спеціалізується на швидких позиках online, за допомогою сервісу вдалося не тільки виявити ризики шахрайства в заявках, але й скоригувати помилковий результат системи ухвалення рішень.

Тим самим сервіс дозволяє боротися як із шахрайством, так і запобігати помилкам, пов'язаним із людським фактором, у процесі ухвалення рішення за кредитами.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі