Український журнал «Фокус» продали за 100 тис. грн

Український журнал «Фокус» продали за 100 тис. грн
Бізнесмен Олександр Борщевич став власником ТОВ Фокус Медіа (журнал Фокус і сайт focus.ua) замість Анатолія Євтухова. Про це компанія повідомила в пресрелізі, пише видання Ліга. Бізнес.

Євгенія Гордейчика на посаді головного редактора Фокуса змінив Олексій Газубей, який раніше очолював сайт focus.ua.

«Інформаційне наповнення журналу почне змінюватися. Перш за все, ми більше уваги приділимо проблемам, які хвилюють українців щодня», — заявив Газубей.

Планується, що наступний номер журналу, випуск якого було припинено у зв’язку з карантином, вийде 4 червня.

Профільне інтернет-видання Детектор медіа пише, що Борщевич, за даними відкритих реєстрів, є власником і директором трьох компаній, зареєстрованих за адресою холдингу 1+1 медіа (вулиця Кирилівська, 23 в Києві). За словами трьох джерел Детектора медіа, новий власник представляє інтереси олігарха Ігоря Коломойського, а новим куратором проекту Фокус може бути народний депутат, блогер і ведучий каналу 1+1 Олександр Дубінський, в минулому журналіст і редактор ділової преси.

Директор видавництва Фокус медіа Вікторія Калкатіна в коментарі Детектор медіа спростувала, що нові інвестори видання — Коломойський чи Дубінський. «Ні, це не пан Коломойський. І це не Олександр Дубінський. Олександр Борщевич — інвестор і власник», — заявила вона.

Борщевич також сказав виданню, що Коломойський і Дубінський не мають стосунку до Фокусу. Він додав, що в проекті у нього є партнери.

Дубінський заявив, що вперше чує про зміну власників видання. «до чого тут я до журналу „Фокус“, його власників і його кураторства? У мене свої справи, я взагалі не маю законного права займатися будь-якою медіадіяльністю, не пов’язаною з моєю роботою», — зазначив нардеп.

За словами Євтухова, новий власник увійшов в управління ще три місяці тому. Він не зміг сказати, чиї інтереси представляє Борщевич.

Продаж Фокуса Євтухов прокоментував словами «нарешті позбавився». Він повідомив, що «формально продав за 100 тисяч гривень».

«У мене ж немає заводів-пароходів. Я сказав: „200“, мені сказали: „100“, і я погодився. Довго не торгувався. Звісно, просив значно більше. Кажу цілком серйозно. Тому що на місяць для нього потрібно десь відкопати півмільйона з-під землі, щоб забезпечити функціонування компанії. А ви погляньте, що зараз із рекламодавцями відбувається», — сказав Євтухов.

Журнал Фокус видається з осені 2006 року. У грудні 2016 року стало відомо, що група Vertex United одеських бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Грановського продала видавничий дім Фокус Медіа співвласнику і керівнику радіохолдингу Business Radio Group Анатолію Євтухову. ЗМІ називали фактичним власником видання бізнесмена Віталія Хомутинніка, однак Євтухов заперечував зв’язок проекту з олігархом.

На медіаринку давно ходили чутки про те, що Фокус виставлений на продаж. Серед можливих покупців фігурував бізнесмен Артур Гранц, власник компанії БФ Груп, друг Андрія Іванчука, впливового екснардепа від Народного фронту. У серпні минулого року стало відомо, що перезапуском журналу буде займатися Володимир Федорін, колишній головний редактор української версії журналу Forbes, але він до цього так і не приступив. У березні 2020 року було оголошено про перезапуск в Україні журналу Forbes. Федорін знову став головним редактором журналу.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі