В Києві презентували робота YuMi, який вміє робити коктейлі

В Києві презентували робота YuMi, який вміє робити коктейлі
Дворукий колабораційний робот YuMi (Юмі) – перший в світі робот, який безпечно працює пліч-о-пліч з людиною без кліток та огорож

В Києві компанія АББ Україна презентувала першого в світі колабораційного дворукого робота YuMi (Юмі), який безпечно працює пліч-о-пліч з людиною. YuMi миттєво зупиняє роботу при появі перешкод, тоді як більшість роботів-маніпуляторів працюють під склом або у клітці з метою безпеки для людини.

YuMi – дворукий робот, якого було розроблено для нової ери автоматизації, коли при створенні малогабаритних виробів люди і роботи повинні працювати разом. YuMi усуває бар'єри для співпраці, роблячи клітини і огорожі між роботами та людьми в минулому. Крім промислового функціоналу, робот вміє готувати коктейлі та каву, складати кубик Рубiка, диригувати оркестром, малювати, різати торт, пекти млинці та багато іншого, в залежності від потреб людини.

«Світ давно вже крокує новою ерою автоматизації, де люди і роботи працюють разом над спільними задачами. Але питання безпеки для людей і зручності такого співробітництва досі є актуальним. YuMi – це перше в світі рішення цієї проблеми, яке тепер доступне і в Україні», - ділиться Марина Юдіна, маркетингові комунікації та PR, АББ Україна.

YuMi має технічний зір, функціональні захватні пристрої, зворотній зв'язок по силі і моменту, гнучке програмне забезпечення та вбудовані функції безпеки, які в сукупності дозволяють програмувати робота на навчання. Саме завдяки такому підходу до розробки вдалося навчити робота, наприклад, диригувати цілим оркестром Луккійської Філармонії та пригощати коктейлями партнерів АББ Україна на дні партнерів «Системних інтеграторів АББ».

«Варто зазначити, що кожна рука YuMi має сім осей згинання, а також магнієвий «скелет» з м’якою оболонкою, що дозволяє йому максимально точно відтворювати рух руки людини.

Крім того, робот напрочуд швидкий та точний, в одну і ту ж точку простору він здатний повертатися з похибкою всього 0,02 мм» - коментує Володимир Масліков, керівник відділу продуктового маркетингу робототехніки та механізмів, АББ Україна.
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі