В Запоріжжі вирішили відновити скасовану спортивну вправу – жим штанги стоячи

В Запоріжжі вирішили відновити скасовану спортивну вправу – жим штанги стоячи
7 травня об 11:00 в прес-центрі стадіону «Славутич - Арена» відбулась прес-конференція та майстер – клас з відродженої вправи, жиму штанги стоячи, з нагоди відкриття турніру ZHIM LIFT Zhabotinsky open cut 2019, що відбудеться 12 травня о 10 :00. Вже зареєстровано понад півсотні учасників зі всієї України (м. Кривий Ріг, м. Харков, м. Мелітопіль, м. Запоріжжя, м. Дніпро) .

Організатори турніру розповіли про відродження базової вправи- жиму штанги стоячи саме в Запоріжжі- на батьківщині олімпійського чемпіону, всесвітньовідомого важкоатлета Леоніда Жаботинського. Майже через півстоліття після того, як базову вправу було скасовано на олімпіаді 1972 року в Мюнхені, син Леоніда Жаботинського заявив про ініціативу відновити та осучаснити базову вправу, яку використовують майже у всіх видах спорту. Саме досвід олімпійського чемпіона став основою для відновлення техніки правильного виконання вправи. Попри стереотипи, щодо ризиків травматизму через виконання жиму штанги стоячи, атлет все своє життя не мав проблем зі станом суглобів та хребта. За його секретами та рекомендаціями, спортсмени і оновили вправу. Сьогодні техніку виконання презентували в Запоріжжі на прес-конференції з нагоди відкриття турніру ZHIM LIFT Zhabotinsky open cut 2019. Спортсмени та організатори турніру підкреслили, що одна оновлена вправа дозволяє перевірити одразу три якості людини: силу, витривалість та швидкість.

Руслан Жаботинський, засновник турніру, головний суддя

«Отец мой выполнял упражнение правильно технически, поэтому не возникало проблем ни со связками, ни с позвонком. Это упражнение силовое: либо у тебя есть сила, либо ее нет. Это упражнение способствует развитию дельтавидных мышц, верхнего торса, грудных, спинных мышц, а также бицепса и трицепса. И если это упражнение выполянть правильно, то и упражнение «толчок» будет легко выполнить. Это упражнение базовое для большинства видов спорта – жим штанги стоя. Но к сожалению с 1973 года оно исключено из правил соревнований Всемирной федерации тяжелой атлетики из-за того, что, якобы, у людей возникали травмы спины . Мы решили его через 47 лет лет возобновить и провести как новый вид соревнований, добавив в него два дополнительных этапа. Этап «выносливость» и этап «скорость».

Сергій Семенов, організатор турніру, заступник головного судді турніру, майстер спорту з кросс-фіту
« Мы добавили динамики, происходит выполнение пяти действий одновременно. Борьба и с весом, и с соперниками. Мы проверяем не одно качество – «абсолютная сила», мы проверяем три качества: способность наших мышц выполнять работу длительное время. Абсолютная сила- подъем максимального веса один раз. И скорость –передвижение, где будет разный вес штанги, атлет поднимает вес, переходя от одной штанги к другой, такая будет динамика. На турнире мы увидим жим стоя уже в современном виде»

Турнір ZHIM LIFT Zhabotinsky open cut 2019 відбудеться 12 травня о 10:00 на базі спортивного клубу «Тонус».
Олександр Залізко, керівник спортивного клубу «Тонус»

«Возник такой формат на базе нашего клуба организовать турнир, учитывая наши возможности. Мы поддержали. У нас периодически проходят соревновая по теннису, кросс-фиту. Спортивный клуб - это идеальные условия для принятия такого рода мероприятий»

На майстер-класі амбасадор бренду Zhabotinsky, Дмитро Работа, продемонстрував всі етапи виконання вправи за правильною технікою, яка буде оцінюватись суддями на турнірі. Пряма трансляція заходу на сторінках в соціальних мережах: Facebook.com/brand.zhabotinsky

Відкриття турніру 12.05 2019 о 10:00, реєстрація учасників з 8:00. Призовий фонд 25 000 грн.

ПРИХОДИ! ЖМИ!
___________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі