Весняний двіж 2020 в Карпатах

Весняний двіж 2020 в Карпатах
Щороку ранньою весною Центр Рафтингу відкриває сезон сплавів кількаденними експедиціями на байдарках різного класу складності. Цікавість таких маршрутів перебільшити важко: вода сягає потрібного рівня тільки у весняний паводок, в іншому випадку річки занадто мілкі. Також привабливою є і ціна такого заходу - при ранньому бронюванні знижки сягають 30% вартості!
 
Найпростішим експедиційним маршрутом є триденний сплав по Стрию з Маткова до Розгірче, 150 км. Це маршрут 1-2го класу складності, ідеальний для початківців. Завдяки простоті, ймовірність відкрити сезон купання в гірській річці мінімальний, а мальовничість дарують долини вершин Пікуй та Парашка. Відповідно до підготовки групи гід обирає темп, аби ніхто не відставав чи відривався вперед від групи. Вартість участі в експедиції стартує від 1500,00 гривень на особу на умовах «все включено» і раннього бронювання. Відбувається експедиція зазвичай на початку березня.
 
Складнішим маршрутом 3 класу складності є дводенний рафтинг по Опору зі Славська до Розгірче на байдарках, 60 км. Цей маршрут є складним з технічної точки зору - пороги здебільшого техногенного походження (мости), і новачків на цей маршрут не допускають. Групу 10-12 осіб супроводжує вже 2 гіда, оскільки ймовірність скупатися протягом експедиції дуже висока. Вартість участі в заході стартує від 1200,00 гривень на особу, «все включено» за умови раннього бронювання. Найвищий рівень води в Опорі для цього заходу - на початку березня.
 
Кожна група складається з 10-12 осіб разом з гідом, який слідкує за безпекою на воді, має зв’язок з бусом супроводу та камеру GoPro. Ночує група в тіпі - величезному наметі на 12 осіб. Кухня польова, але більше нагадує кулінарний майстер-клас, оскільки учасники активно долучаються до приготування страв (різотто, паста болоньєзе, куліш, грибова юшка). Увесь кухонний інвентар, намети, спальники, особисті речі в рюкзаках перевозить бус супроводу, з яким є постійний зв’язок у гіда. З собою група перевозить на байдарках тільки термоси з чаєм, легкий перекус та аптечку. Обов’язковим є також і використання гідрокостюмів для захисту від холодної води, вартість оренди вже входить у ціну заходу. Це неопренові комбінезони, неопренові шкарпетки та неопренові рукавички. 
 
 
Ще складнішим є дводенний рафтинг по річкам Свіча і Мізунка, це вже 3-4й клас складності. Протягом цього туру група з 20+ осіб проживає та харчується в готелі с. Мислівка, Долинського району. Невеликі перекуси походного типу організовуємо на привалах біля буса супроводу. За дуже високої води сплав проходить на надувних рафтах для новачків і байдаорках для учасників з попереднім досвідом сплавів. Залишитися сухим під час цього рафтингу вдається рідко, тому ввечері після вечері групу чекає гаряча сауна. 
Ціни на цей тур стартують від 2500,00 гривень на особу, доступність - березень і початок квітня.
 
 
Трохи легшим по складності є маршрут рафтингу по річці Чорний Черемош, 3й клас складності. Група так само харчується та мешкає в комфортному готелі з гарячою сауною. Новачки сплавляються на рафтах, а досвідчені на байдарках. Рафтинг по Черемошу доступний з середини квітня до липня, ціни починаються від 2500,00 гривень на особу за програмою «все включено».
 
За більш детальною інформацією про рафтинг можна звернутися до сайту rafting.ua
 



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі