Ветерани АТО запрошують відвідати виставку авторських творчих робіт та взяти участь у благодійному аукціоні

Ветерани АТО запрошують відвідати виставку авторських творчих робіт та взяти участь у благодійному аукціоні
У середу, 12 жовтня 2016 року, о 18:00, у приміщенні Золотої зали старовинної садиби графині Уварової (вул. Липська, 16), в рамках проекту «ARTvsWAR», відбудеться відкриття виставки творчих робіт ветеранів АТО - «Мистецтво проти війни». Ініціатором її проведення є громадська спілка Лiга ветеранiв АТО та бойових дій «Карпатська Земля», за підтримки ГС «Орфанні захворювання України» та ГО «Асоціація хворих на легеневу гіпертензію». Своїми виступами на відкритті проект підтримають Народна артистка України Ніна Матвієнко та фронтмен гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець.

«Більшості хлопців, які повертаються із зони бойових дій додому, складно призвичаїтися до мирного життя - вони перебувають у морально важкому стані, і без підтримки не завжди можуть впоратися із новою реальністю. Ми хочемо їм у цьому допомогти, заохотивши творити. Саме творчість може звільнити від думок, що рвуть душу, і наповнити її новими змістом, додати життю яскравих, вже мирних, фарб», - говорить керівник проекту «ARTvsWAR», представник Лiги ветеранiв АТО та бойових дiй «Карпатська Земля» Анатолій Готько.

Наразі вже відомо, що поряд із ветеранами війни свої роботи в проекті презентують й інші особливі митці - підопічні громадської спілки «Орфанні захворювання України». Зокрема, свої картини представить художниця Марія Прокоф'єва, яка страждає на тяжку і рідкісну хворобу - легеневу гіпертензію. А її чоловік, до слова, теж є учасником бойових дій на сході України.

«Раптом опинитися за межами звичного раніше життя, в колі нерозуміння оточуючих, буквально наодинці зі своєю хворобою і часто без надії - це те, з чим стикаються пацієнти, хворі на рідкісні недуги. Для багатьох із них життя - це щохвилинна боротьба. Щось схоже, очевидно, відбувається із військовими та волонтерами після повернення із зони бойових дій, - розповідає голова Асоціації хворих на легеневу гіпертензію Оксана Александрова. - У такі моменти багато хто із наших пацієнтів раптом розкриває у собі дивовижні таланти, і творчість часто допомагає їм здолати труднощі. Саме тому, ми вирішили підтримати цю ініціативу».

В рамках виставки творчих робіт ветеранів АТО - «Мистецтво проти війни», пройде благодійний аукціон представлених робіт. Виручені кошти, організатори спрямують на допомогу дітям і родинам загиблих під час бойових дій на Сході країни, які є підопічними Громадської платформи «Люди допомагають людям»
.
«Платформа «Люди допомагають людям» - громадська ініціатива, яка опікується сьогодні понад 200 дітей загиблих захисників України. І кожен українець за її допомогою може надати пряму адресну допомогу родинам наших героїв. Добре, що ветерани не забувають піклуватися про дітей загиблих побратимів (https://lpl.com.ua/)», - говорить Ольга Богомолець, співзасновник платформи.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі