Військову техніку на базі КрАЗів прийнято на озброєння ЗСУ

Військову техніку на базі КрАЗів прийнято на озброєння ЗСУ

Серед  33 одиниць зразків ОВТ, прийнятих на озброєння ЗСУ цього року,  є і техніка військового призначення спільного або ж власного виробництва ПрАТ «АвтоКрАЗ».  

Це, зокрема, реактивна система залпового вогню  «Верба»,  станція контрбатарейної боротьби 1Л220УК «Зоопарк-3», комплекс автоматизованого управління вогнем артилерії «Оболонь-А», кран автомобільний  КТА-25, екскаватор одноковшовий гідравлічний ЕОВ-4421МУ; допуск до експлуатації цього року отримали сідельний тягач КрАЗ-6510ТЕ,    спеціальна апаратна СА-РСО. Важливому рішенню  передувала низка попередніх заводських, визначальних відомчих та державних випробувань.

Статистику щодо прийняття на озброєння зразків техніки під час брифінгу в Інформагентстві МО України озвучив начальник управління ВТП та формування ДОЗ Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки В. Шостак.

  Повнопривідний сідельний тягач КрАЗ-6510ТЕ  з колісною формулою 6х6 (виконавець ПрАТ «АвтоКрАЗ»). 

Автомобіль-тягач сідельний КрАЗ-6510ТЕ компоновки «кабіна над двигуном»  високої прохідності призначений для перевезення різноманітних вантажів  усіма видами доріг   та бездоріжжям. Основні  його відмінності від решти тягачів КрАЗ - безкапотна кабіна з місцем для відпочинку, двигун потужністю 460 к.с., коробка – автомат, лебідка з гідроприводом та сідельно-зчіпний пристрій з трьома ступенями свободи під шворінь 3,5”.

Станція контрбатарейної боротьби 1Л220УК «Зоопарк-3» (спільно з ДП «Іскра»).

«Зоопарк-3» визначає ворожі гармати за десятки кілометрів. 1Л220УК завдяки потужній антенній решітці, яка працює в мікрохвильовому діапазоні, розпізнає снаряди, що летять зі сторони противника, а потужна цифрова система вибудовує траєкторії їхніх польотів.   Складовими частинами контрбатарейного радару стали повнопривідний сідельний тягач-суперваговоз КрАЗ-6446,  двовісний напівпричіп КрАЗ-Н251Н2   та  машина керування на базі автомобільного шасі КрАЗ-6322 колісної формули 6×6.   

Комплекс автоматизованого управління вогнем артилерії «Оболонь-А»(спільно з ДП «Львівський державний завод «Лорта»).

Комплекс «Оболонь-А» являє собою автоматизовану систему управління нового покоління і високоінтелектуального рівня. Вона дає змогу в автоматичному режимі здійснювати планування вогню, передачу цілевказівок кожному вогневому засобу, розгортання бойових машин із маршу і відкриття вогню за декілька секунд.   Штабна машина комплексу (кузов-фургон) ОБШ302  базується  на шасі КрАЗ-5233НЕ.   Спецвиріб по суті є робочим приміщенням для особового складу, у якому (і в КУНГу, і в кабіні) розміститься функціональна апаратура.

_________________________

 




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі