Виробник вікон Steko дарує покупцям медичну страховку.

Виробник вікон Steko дарує покупцям медичну страховку.
Найбільший виробник вікон в Україні компанія Steko пішла на цікавий маркетинговий хід. У період пандемії компанія не тільки застрахувала всіх своїх співробітників, але дарує покупцям вікон медичну страховку на один місяць.

Послугою вже скористалися 350 осіб. Лікарі також зазначають, що крім COVID-19, сезонних захворювань, респіраторних і кишкових, ніхто не відміняв.

У компанії розповіли, що ще до пандемії всі співробітники були застраховані, причому свої страховки вони оплачували самі, завдяки мотиваційним заходам і навчанню в компанії. А зараз в Steko вирішили безкоштовно запропонувати страховку і своїм покупцям.

«У компанії всі співробітники застраховані. Заплативши суму до 250 гривень на місяць, співробітник отримує безкоштовну медичну консультацію і виклик лікаря додому, а також безкоштовні ліки та лікування. Якщо медична страховка не покриває якісь конкретні витрати, то я, як керівник і офіційна відповідальна особа перед своїми співробітниками, вирішую це питання, виділивши гроші з річного фонду, який надає страхова компанія. Тобто в кожному особливому випадку, а тим більше - важкому, людина не залишиться без допомоги, — зазначає засновник компанії, генеральний директор Steko Сергій Положай — Будь-який керівник хоче, щоб його співробітники були здорові і не хворіли. Ми не оплачували співробітникам страховку, вони завжди страхувалися самі, оскільки розуміли і необхідність і співмірність вартості страховки і лікування. У травні частину співробітників компанії з низькими зарплатами ми застрахували за свій рахунок. Страховка дозволяє звернутися до лікаря на лікарняному або на карантині при будь-якому чихі. Це необов'язково може бути вірус. Оскільки співробітники застраховані, вони не витрачають гроші на лікування і вільно вибирають клініку і доктора. У компанії є страховий Асистант, який вирішує будь-які питання з клієнтами, якщо їм раптом щось не сподобалося. Можна поміняти лікаря або клініку. Так що страхування — це абсолютно цивілізований спосіб мінімізувати витрати персоналу на лікування і в підсумку забезпечити безперебійність роботи компанії. І це приклад для всієї країни в розрізі медичної реформи».

Сергій Положай зазначив, що страхування співробітників за їх рахунок введено на підприємстві давно, вже 5 років, а в період пандемії це дозволяє залишатися співробітникам більш спокійними і захищеними, вони також можуть застрахувати своїх близьких за спеціальними тарифами. Досвід наштовхнув підприємця на думку дарувати покупцям медичну страховку, оскільки попит на вікна під час пандемії пішов на спад.

«Під час карантину і вірусонебезпечній ситуації ми даруємо точно таку ж страховку на місяць своїм покупцям. Купівля здійснюється онлайн, безконтактно. Природно, ми сподіваємося, що вони будуть здорові, але якщо щось трапиться, то вони отримають безкоштовне лікування, — пояснив Сергій Положай, — В якійсь мірі ця акція допомогла нам підтримати попит. Послугою вже скористалися близько 350 осіб».

У цієї унікальної за своєю суттю акції є і просвітницька функція: не всі вміють користуватися добровільним страхуванням і не всі знають про його доступність. В Україні більше страхують «залізо» — автомобіль — можливо, саме завдяки акції люди хоча б більше дізнаються про медичне страхування.

«Покупці цікавляться, запитують. При покупці вікон приблизно 10 людей в день обирають в якості подарунка додаткове медичне страхування. Інші вважають за краще інші подарунки, наприклад, поліпшення конфігурації вікон. І ще 50 страховок ми розігруємо серед дилерів щотижня», - говорить Сергій Положай. Отримавши позитивний досвід користування страховкою, люди зможуть розповісти про це іншим, штовхнути на правильне ставлення до свого здоров'я близьких і рідних. Ніхто не знає, чи залишиться безкоштовною медицина завтра, чи доведеться за неї платити. А медична страховка дає впевненість, що людина не залишиться «один на один» зі своєю проблемою».
Лікарі відзначають, що незважаючи на пандемію коронавируса, сезонних захворювань в Україні ніхто не відміняв. В квітні-травні зазвичай для України характерні сезонні простудні та респіраторні захворювання, а ближче до літа — кишкові інфекції і навіть лептосіроз.

Відзначимо, що протокол лікування і витрати на лікування коронавируса в Україні ще не визначені. Медики Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні підрахували, що лікування одного хворого Covid-19 обійдеться в 5-10 тисяч гривень ($ 180-360). Не варто забувати, що основна стаття витрат — лікування важкої пневмонії, яку викликає коронавірус. У МОЗ кажуть, що воно коштує мінімум 98 тисяч гривень ($ 3,5 тис.). На момент створення матеріалу в Україні було 9410 підтверджених випадки захворювання коронавірусів, 992 пацієнтів одужали, летальних випадків - 239.

Умови страховки, природно, покривають лікування ГРВІ та пневмонії та інших захворювань. Лікування коронавируса проводиться тільки в державних медичних установах, а страхова компанія забезпечує пацієнта всіма послугами і медикаментами до встановлення діагнозу.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі