ВВП України за прогнозом ЄБРР у 2020 році впаде на 4,5%

ВВП України за прогнозом ЄБРР у 2020 році впаде на 4,5%
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує падіння ВВП України на 4,5% в 2020 році. Такі дані опублікував ЄБРР, пише видання 112.ua.

"ВВП України впаде на 4,5% у 2020 році внаслідок глобальних потрясінь, пов'язаних з коронавірусом. Банк очікує, що економіка України відновиться до 5% у 2021 році", - сказано в повідомленні.

У доповіді ЄБРР про регіональні економічні перспективи відзначається висока вартість рефінансування боргу на міжнародних фінансових ринках для України.

У фінансовій організації уточнили, що поєднання скорочення зовнішнього та внутрішнього попиту через заходи громадського здоров'я, вжиті для стримування поширення коронавірусу, позначилося на секторах виробництва і послуг.

"Макрофінансові основи залишаються відносно сильними і здатні поглинати зовнішні шоки при рекордно високому рівні іноземних резервів і низькій обліковій ставці протягом шести років", - зазначили в ЄБРР.

У доповіді також сказано, що економіки в регіонах ЄБРР можуть скоротитися в середньому на 3,5% цьогоріч, а в 2021 році можливий відскок на 4,8%.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі