XXIV міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» у 2020 році проводиться в офлайн і в онлайн форматах.

XXIV міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» у 2020 році проводиться в офлайн і в онлайн форматах.

XXIV міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» у 2020 році проводиться в офлайн і в онлайн форматах.

Напрямки фестивалю: книговидання та книгорозповсюдження, популяризація читання, міжнародні культурні зв'язки, мистецтво ілюстрації, словесність, просвіта.

 Офлайн-фестиваль пройде в Одесі з 6 по 9 серпня 2020 року.

Фестиваль включає в себе книжковий ярмарок, програму заходів на «Книжковій сцені», програму для дітей і підлітків Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури і програму форуму «Українська книга Одещині».

Локації: Фестивальний центр в парку ім. Т. Г. Шевченка ( «Книжкова алея», «Книжкова сцена», «Територія творчості»); Одеська національна наукова бібліотека.

У книжковому ярмарку фестивалю беруть участь видавництва та книготорговельні підприємства, що представляють художню, навчальну, наукову, науково-популярну, спеціальну, дитячу літературу; електронні видання, періодичні видання; друковану графіку.

У програмі заходів на «Книжковій сцені» - презентації нових видавничих проектів учасників фестивалю, презентації книг-лауреатів конкурсів «Мистецтво книги» і «Одеса на книжкових сторінках», читання, авторські вечори.

Корнійчуковській фестиваль дитячої літератури представлений програмою презентацій дитячих книг, майстер-класами письменників і художників-ілюстраторів, театральними та музичними програмами.

Вперше в рамках «Зеленої хвилі» проходить форум «Українська книга на Одещині»: відбудуться «ОдесаБібліосаміт», дискусії з актуальних питань видавничої справи та книгорозповсюдження, творчі зустрічі, інші події.

У дні фестивалю також відбудеться нагородження лауреатів традиційних книжкових конкурсів «Зеленої хвилі» - «Мистецтво книги» і «Одеса на книжкових сторінках».

Вхід на всі заходи фестивалю вільний. Час роботи: 10.00 - 20.00.

Фестиваль проходить за підтримки:

- Одеської обласної державної адміністрації

- Одеської міської ради

Партнери:

Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів

Одеська національна наукова бібліотека

Медіа-партнери: сайт «Читомо», журнал «ШО», газета «Вечірня Одеса», ІА «Одеса-медіа», сайт «Культурометр», онлайн-видавництво «Фольга медиа», «Народное радио 103.2».

Фестиваль пройде згідно вимог постанови №392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території Украіни гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2».

Онлайн-фестиваль «Зелена хвиля» проходить за підтримки Українського культурного фонду і триватиме з 6 серпня до 6 жовтня.

Цього року фестиваль «Зелена хвиля» отримав новий віртуальний вимір. Це сталося завдяки фінансовій підтримці Українського культурного фонду – наш проект отримав грант в конкурсній програмі «Інноваційний культурний продукт».

У зв’язку з ризиками щодо поширення COVID-19 ми перевели основну програму в діджитал-формати та розширили терміни ії дії – програма почнеться 6 серпня і буде йти до жовтня 2020 року.

В онлайн-програмі «Зеленої хвилі» серії телемостів і відеопрограм  за  участю українських та іноземних письменників, видавців, книжкових критиків, художників, музейників, бібліотекарів.

В програмі інтерв'ю з представниками Міст літератури ЮНЕСКО, до числа яких віднедавна входить і Одеса; обговорення одеського літературного міфу; бесіди про мистецтво сучасного книжкового дизайну; знайомство з видавничими проектами музеїв України; лекції про авторське право в Україні; книжкові новини; усні рецензії, читання тощо.

Вже  с 6 по 9 серпня почнуться такі серії:

«Реальність фантазії», «Видавничі новини», «Мережа ЮНЕСКО: література об'єднує», 

«Музейна книжність України», «Читання здалеку», «Мистецтво книги в Україні», «Літературний міф Одеси: кому він потрібен», «Про читання: опитування в Одесі».

В вересні проходитимуть: «Лавка метафор», «Усні рецензії», «Бібліофіли», «Декада десятьох: поетичний марафон», «Книжкова гастрономія», авторські лекції «Михайло Жук в зібранні Одеського літературного музею», «Слідами «Юго-Запада»: погляд на одеську літературну школу з XXI століття», «Авторське право в Україні і в світі».

Партнер програми: видавництво BookChef.

Дивиться і слухайте гостей фестивалю на Youtube-каналі, Facebook-сторінці і Instagram-сторінці «Зеленої хвилі».

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Сайт: https://ucf.in.ua/

facebook: https://www.facebook.com/ucf.ua/

........................................................................................................................................................

Для довідки

Міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» - щорічне місце зустрічі українських та іноземних видавців, книгорозповсюджувачів, письменників, критиків і читачів; масове свято книги.

Проводиться в Одесі з 1996 року. Включає в себе книжковий ярмарок і міжнародну програму заходів. Відвідувачі фестивалю: масова аудиторія; представники культурних, творчих, освітніх сфер і креативних індустрій; медіа-спільнота.

Серед гостей фестивалю в 2018-2019 роках були авторитетні критики, редактори, журналісти, видавці, відомі письменники і поети, зокрема: перший видавець «Гаррі Поттера» Баррі Каннінгем (Великобританія); поет, лауреат Пулітцерівської премії Пол Малдун (США); письменниця Шарлотте Кернер (Німеччина); письменник Андреа Пау (Італія), ілюстраторка Сара Маццетті (Італія), поет Василь Махно (США); українські письменники Андрій Курков, Христина Венгринюк, Мар'яна Савка, Лариса Денисенко, Маріанна Гончарова та багато інших.

                У 2018 році «Зелену хвилю» відвідало понад 10 тисяч осіб. Програма проводилася на 7 локаціях. Відбулося 72 заходи для дорослих і дітей. У спеціальній програмі «Межі літератури» - 18 подій і 40 спікерів.

У 2019 фестиваль залучив близько 12 тисяч відвідувачів. У фокусі уваги перебувала література для дітей та підлітків. Було задіяно 5 локацій в історичному центрі Одеси. Відбулося 80 заходів за участю 37 спікерів.

…………………………………………………………………………………………………………………..

 Пишіть і дзвоніть нам:

greenwave.odessa@gmail.com

 тел .: +38 (048) 728-60-68, 777-60-68

Сайт: http://expodessa.com/books/

Facebook: https://www.facebook.com/greenwaveod/

_______________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі