За перший місяць карантину українці стали удвічі більше витрачати #cashless на їжу і втричі на кур'єрську доставку

За перший місяць карантину українці стали удвічі більше витрачати #cashless на їжу і втричі на кур'єрську доставку
За перші чотири тижні дії карантину обсяги безготівкових оплат усіх видів товарів і послуг в мережі POS-терміналів ПриватБанку зросли на 10%.

Як повідомив керівник напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку Євген Васильцов, якщо за першу декаду березня щоденно картами оплачувалося покупок на 642 млн грн, то за першу декаду квітня українці оплачували безготівково 710 млн грн на день.

При цьому, за останній місяць обсяг безготівкових оплат картами продуктів харчування зріс в 1,8 рази. Якщо на початку березня на їжу українці витрачали через POS-термінали ПриватБанку 285 млн грн в день, то зараз безготівково оплачується продуктів харчування понад 504 млн грн на добу.

Крім їжі, в квітні найбільш оплачуваними по безналу залишаються ліки і товари для здоров'я - на них українці зараз витрачають щодня 57 млн грн, в той час як перед початком карантину ця сума становила 75 млн грн на добу. На третій позиції купівельного попиту сьогодні виявилися господарські товари та товари для дому (43,2 млн грн на день), тоді як на початку березня в мережі ПриватБанку на цій позиції були одяг та товари і послуги для краси (54,8 млн грн в день) .

Також, за словами Євгена Васильцова, за чотири карантинних тижні обсяги оплат картами в мережі miniPOS терміналів, якими користуються кур'єри поштових та інших служб доставки, зросли втричі в порівнянні з докарантінним періодом. Так, якщо в лютому через miniPOS було оплачено доставок на 26 млн грн, то за два тижні квітня вже 34,8 млн грн.

________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі