За сезон мешканці Великої Доброні виготовляють майже 200 тон ароматної паприки

За сезон мешканці Великої Доброні виготовляють майже 200 тон ароматної паприки
Журналісти Факти ICTV розказали про село Велика Добронь, де практично всі мешканці вирощують червоний солодкий та гіркий перець, пише інформаційно-діловий портал «http://www.mukachevo.net/ua/news/view/627083».

Тут його збирають, сушать на сонці, а згодом виготовляють ароматну спецію. У сезон збору та сушки усі хати завішані червоним перцем наче гірляндами.

Цей перець так і має назву "добронський".

Цьогоріч, кажуть селяни, врожай менший, але він ще більше ароматніший та якісніший.

Вирощувати його не легко, перець дуже примхливий, з 10 кг сирого перцю селяни отримують 1 кг сухого, стільки ж отримують і паприки. За один сезон в селі виготовляють майже 200 тонн ароматної спеції. Продають її за ціною 120 грн за кг на базарах, у дороги і навіть за кордон.

Більше дивіться у сюжеті:



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі