ЗА СПРИЯННЯ КАНАДСЬКОГО ФОНДУ ПІДТРИМКИ МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ "ДІТИ І ВІЙНА" ДЛЯ ПСИХОЛОГІВ У МАРІУПОЛІ

ЗА СПРИЯННЯ КАНАДСЬКОГО ФОНДУ ПІДТРИМКИ МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ
Київ, 27 лютого 2018 року – в м. Маріуполі Донецької області проведено триденний тренінг «Діти і війна. Техніки зцілення» для шкільних психологів в рамках реалізації проекту «Психологічна допомога дітям, які проживають в «червоній» зоні воєнного конфлікту, шляхом проведення тренінгів для психологів та волонтерів та терапевтичних занять для дітей і їхніх батьків».

Проект здійснює Благодійний фонд «Надія по всьому світові» за сприяння Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив в рамках партнерства Фонду з Посольством Канади в Україні.

Тренінг відбувся 19-21 лютого і зібрав 19 учасників – шкільних психологів та соціальних працівників. Його провели психологи-тренери Міжнародного благодійного проекту «Рука допомоги Україні» Ірина Сухова, Олена Божор та Наталія Подоляк. Партнером заходу виступив Міський центр практичної психології і соціальної роботи управління освіти Маріупольської міської ради, в приміщенні якого відбувся захід.

Під час навчального курсу учасники навчилися використовувати методику «Діти і війна. Техніки зцілення» у роботі з травмованими дітьми, які стали свідками та жертвами війни на сході України. Вже незабаром вони навчатимуть дітей у «сірій» та «червоній» зоні воєнних дій справлятись із травматичним досвідом та стресом завдяки технікам психологічної самодопомоги, релаксації та відновлення.

За словами Ольги Максимової, учасниці тренінгу, «заняття було професійно підготовлене, адже впродовж першого дня ми вивчали відповідну теоретичну базу, а в наступні – опрацьовували набуті знання на практиці, «проживали» і відчували на собі нові техніки». Практично всі психологи висловили своє щире захоплення від тих знань, якими вони збагатилися, сподівання на майбутню співпрацю в рамках даного проекту, який, на їх думку, є надзвичайно важливим з огляду на теперішню ситуацію в Донецькій області. Зокрема, психолог Лідія Лозняк наголосила: «Тематика тренінгу сьогодні дуже актуальна для нашого регіону. З огляду на це вважаю техніки, які ми детально вивчали,- а це і робота з ПТСР, і релаксація, і відновлення, а також робота в групах та інші, - потрібними та ефективними».

Слід зазначили, що в рамках проекту вже проведено терапевтичні заняття в с. Красногорівка Мар’їнського району Донецької області для двох дитячих та однієї дорослої групи, всього 27 учасників.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі