Стресостійкістю «фарма» завдячує інноваціям

Стресостійкістю «фарма» завдячує інноваціям
Компанія Top Lead за підтримки фармацевтичної компанії «Дарниця» і аналітичного партнера Business Views підготувала в інфографічний довідник «Фармацевтика України-2021».

Інфографічний довідник «Фармацевтика України-2021» – вже четверте видання, підготовлене компанією Top Lead спільно з фармацевтичною компанією «Дарниця».

У останньому виданні демонструються основні зміни на ринку, позиції вітчизняних та іноземних гравців, розглянуті тенденції розвитку, можливості, проблеми та досягнення української фармацевтичної індустрії.

Загалом, фармацевтика одна з перших адаптувалася під час пандемії та пов’язаних із нею локдаунів. Завдяки сильній локальній фармі в 2020 році вдалося уникнути дефіциту ліків. Високий рівень автоматизації і диджиталізації процесів дозволив українським фармвиробникам швидко адаптуватися до потреб ринку і забезпечити випуск необхідних препаратів.

За словами голови ради директорів Darnitsa Group Дмитра Шимківа, стресостійкістю фарма завдячує високому проникненню інновацій в усі процеси. ʼВ фармацевтичному секторі найвища частка інноваційно активних виробництв з-поміж усіх галузей переробної промисловості. 48% фармвиробників сфокусовані на інноваціях у сфері R&D, технологій та обладнання, отримання і застосування нових знань. На це фармкомпанії спрямували 1,5 млрд гривеньʼ.

Фармвиробництво, за словами Станіслава Шума, СЕО Top Lead, один з лідерів за продуктивністю. ʼЗа показником ВВП на одного працівника – 1 млн 356 тис гривень фармацевтика випередила усі галузі переробної промисловості. Високий рівень продуктивності в фармацевтиці створює ресурси для інвестицій у розвиток і залучення найкращих високооплачуваних кадрів. За даними Держстату, зарплатня в цій сфері вдвічі перевищує рівень оплати праці в переробній промисловостіʼ.
_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі